Vitnesbyrd

Tore: “Guds kjærlighet så sterk at det er vanskelig å beskrive”

toreEmmausvandring, hva er nå det? Det lurte jeg også på den gang jeg ble spurt om jeg ville være med på en tredagers “vandring” med Jesus. Det var en god venn, så jeg valgte å stole på ham når han sa at dette var noe for meg. Jeg ville få muligheten til å kjenne hva livet som kristen innebærer. Det skulle være på Jeløya fra torsdag til søndag. Jeg takket ja til denne invitasjonen. Følte at dette var noe jeg ikke kunne si nei til.

Datoene ble plottet inn på kalenderen og fikk ordnet med et par dager fri fra jobb. Ferja over til Moss gikk greit, og jeg ble hentet av den tidligere nevnte vennen. Turen til Frelsesarmeens senter på Jeløyatok tok ikke lang tid. Det var jo ikke lange stykket. Der ble jeg ønsket velkommen av mange hyggelige menneske, til og med et par fra USA.

Jeg kan ikke fortelle alt hva som skjedde de tre dagene på Jeløya, det var tre hektiske, men fantastiske dager.

Hvilke forventninger hadde jeg med meg til Jeløya? Jeg valgte å stille helt åpen. “Komme det som komme vil”, men inntrykkene jeg hadde med meg hjem igjen var sterke. For noe av tanken med vandringen var jo at vi skulle få en opplevelse av Herrens nærhet. Nettopp det var det ikke vanskelig å kjenne. Hvert eneste øyeblikk. Jeg fikk kjenne Guds kjærlighet så sterk at det er vanskelig å beskrive. Denne kjærligheten merket jeg også gjennom de andre som var der, ledere og deltagere.
Vi hadde også mye moro. Her var jo mange mennesker som ikke hadde sett hverandre før og som fikk bli kjent med hverandre på mange ting.

Inntrykkene var mange og på veien hjem forsøkte jeg å samle tankene. Å ja, det tok litt tid før jeg greide det.

Hadde det skjedd en forandring hos meg etter vandringen? Det jeg husker veldig godt fra “4.-dagen”, bokstavelig talt, tilsier det. På vei inn til jobb ser jeg i en skyformasjon Guds hånd over meg. Jeg kunne til og med se det var høyre hånd. Og når jeg treffer en kollega som spør om jeg har det bra i helga, han visste ikke noe om hvor jeg hadde vært, sier som sant var at jeg har hatt det bra. Svaret jeg fikk var kanskje likevel noe overraskende. “Det kan jeg se. Du er som et nytt menneske!”

Tore Solum