Frontkarusell

Frode: “Et sterkt møte med Jesus”

Da jeg kom til Emmaus og stedet vi skulle være følte jeg Guds nærvær virkelig sterkt.  Jeg var usikker, og vi var vel igrunn spente alle sammen som var der.  Det var rart og møtes på denne måten og vi visste ingenting om hva som skulle skje. Fredag var en tøff dag, jeg kjente at noe inni meg jobbet.  Gud var der men jeg ville liksom ikke ta imot hånden hans.  Jeg var redd, engstelig, nervøs og usikker. Hele perioden på Emmaus var en innvendig berg- og dalbane hvor jeg virkelig fikk kjenne Jesus tett på og hvor jeg jobbet med meg selv for å virkelig åpne opp for ham.  Det å kunne se hvordan Gud satte menneskemøter sammen, kontrastene i gruppa, og hvordan vi utfylte hverandres behov var rørende.

Jeg har alltid hatt et problem med pappa-forholdet til Gud, av private årsaker har dette vært vanskelig.  Men Gud satte de rette personene inn i livet mitt på Emmaus noe som forløste dette og har gjort at nå er det pappa Jesus for meg.  Det føltes så riktig og lørdag kveld forløste dette seg på en så rørende måte at det er umulig og beskrive.  Med Guds måte å forløse dette igjennom andre mennesker er så flott å oppleve.

Søndag hadde jeg mitt nærmeste møte med Jesus noen sinne.  Jeg satt for meg selv tidlig på morgenen helt i stille bønn med øynene lukket.  Plutselig merker jeg et nærvær jeg kun som kristen kan skjønne hva er. Jeg så for meg Jesus kom gående og satt seg ved siden av meg og hvisket inn i øret mitt, “Ikke dvel ved fortiden, alle har nok med sine plager, du er et menneske og jeg er Jesus Kristus.” Det forløste noe inni meg som jeg ikke kan beskrive – men det var helt fantastisk.

Emmaus har for meg vært uunnværlig på alle måter.  En opplevelse jeg aldri kommer til å glemme og noe jeg håper og ber for at skal fortsette i all fremtid.

Frode Moholt Vesterggard